Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Aşkın Doruğu Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Aşkın Doruğu
Pratik Aşkın Doruğu Tarifi


Aşkın Doruğu (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
1 Defne Yaprağı
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın.
Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Margarini bir tencerede eritin.
Soğanları yağda kavurun.
Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin.
2, 5 litre su ilave edin.
Et suyu tabletlerini ekleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin.
Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.

Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün.
Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın.
100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Patatesleri haşlayın.
Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin.
Kremalı patates eşliğinde servis yapın.

Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz.
Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin.
Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vejetaryenler için pizza tarifi

Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri