Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi
Pratik Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi


Arpa Şehriyeli Et Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


2 çorba kasığı margarin
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kasığı kuşbaşı et
2 adet biber
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Kimyon, karabiber Tuz

Yemek Tarifi


Margarini tencereye alıp eritin.
2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun.
2 çorba kasığı eti ekleyin.
Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.

Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin.
Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın.
Kimyon ve karabiberi serpin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri