Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi
Pratik Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi


Arpa Şehriyeli Et Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


2 çorba kasığı margarin
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kasığı kuşbaşı et
2 adet biber
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Kimyon, karabiber Tuz

Yemek Tarifi


Margarini tencereye alıp eritin.
2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun.
2 çorba kasığı eti ekleyin.
Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.

Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin.
Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın.
Kimyon ve karabiberi serpin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri