Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Acı Soslu Sığır Bonfile Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Acı Soslu Sığır Bonfile
Pratik Acı Soslu Sığır Bonfile Tarifi


Acı Soslu Sığır Bonfile (4 Kişilik)

Malzemeler


Her Biri Yaklaşık 150 gr.
lık 4 Dilim Sığır Filetosu
2 Diş Sarmısak
100 gr Yeşil Zeytin
1/2 Acı Kırmızı Biber
100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates
1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
Zeytinyağı
Tuz

Yemek Tarifi


4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün, eti ekleyip, harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
Sonra etleri çıkarın.
Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri, domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.

Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.
Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.

Eti yeniden tavaya koyun, zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.

Filetoları sıcak servis tabağına koyun.
Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri