Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yufkalı Vanilyalı Dondurma Tarifi | Dondurmalar | Yemek Tarifleri
Yufkalı Vanilyalı Dondurma
Pratik Yufkalı Vanilyalı Dondurma Tarifi


Yufkalı Vanilyalı Dondurma (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Süt Kreması
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yufka
100 gr Eritilmiş Margarin
1 Paket Krem Şanti

Yemek Tarifi


Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın.
İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
Tekrar 10 dakika kadar pişirin.
Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

6 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp iyice çırpın.
Yumurtalı karışımı tencereye ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız kremalı karışımı en az 6 saat buzlukta bekletin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, Bu arada yufkanın üzerine eritilmiş margarin sürüp seritler halinde kesin.
Bir fırın tepsisini yağlayıp yufka şeritlerini üzerine yerleştirin.
Tepsiyi fırına verip 15 dakika kadar pişirin.

Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Dondurmayı bir dondurma kaşığı ile servis kaplarına alın.
Krem şantiyi bir sıkma torbasını içine yerleştirip dondurmanın üzerine sıkın.
Fırından aldığınız yufka şeritlerini krem şantinin üzerine yerleştirip servis yapın.

Oneri: Evde dondurma hazırlayacak kadar zamanınız yoksa hazır dondurmadan da yararlanabilirsiniz.

Ayrıca dondurma yerine puding, muhalebi veya sütlaç da kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri