Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yufkalı Vanilyalı Dondurma Tarifi | Dondurmalar | Yemek Tarifleri
Yufkalı Vanilyalı Dondurma
Pratik Yufkalı Vanilyalı Dondurma Tarifi


Yufkalı Vanilyalı Dondurma (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Süt Kreması
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yufka
100 gr Eritilmiş Margarin
1 Paket Krem Şanti

Yemek Tarifi


Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın.
İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
Tekrar 10 dakika kadar pişirin.
Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

6 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp iyice çırpın.
Yumurtalı karışımı tencereye ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız kremalı karışımı en az 6 saat buzlukta bekletin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, Bu arada yufkanın üzerine eritilmiş margarin sürüp seritler halinde kesin.
Bir fırın tepsisini yağlayıp yufka şeritlerini üzerine yerleştirin.
Tepsiyi fırına verip 15 dakika kadar pişirin.

Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Dondurmayı bir dondurma kaşığı ile servis kaplarına alın.
Krem şantiyi bir sıkma torbasını içine yerleştirip dondurmanın üzerine sıkın.
Fırından aldığınız yufka şeritlerini krem şantinin üzerine yerleştirip servis yapın.

Oneri: Evde dondurma hazırlayacak kadar zamanınız yoksa hazır dondurmadan da yararlanabilirsiniz.

Ayrıca dondurma yerine puding, muhalebi veya sütlaç da kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Nihal Hanım'dan ilginç bir yemek tarifi..

Derya Aydın'dan evde kolayca yapılabilek bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri