Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yufkalı Vanilyalı Dondurma Tarifi | Dondurmalar | Yemek Tarifleri
Yufkalı Vanilyalı Dondurma
Pratik Yufkalı Vanilyalı Dondurma Tarifi


Yufkalı Vanilyalı Dondurma (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Süt Kreması
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yufka
100 gr Eritilmiş Margarin
1 Paket Krem Şanti

Yemek Tarifi


Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın.
İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
Tekrar 10 dakika kadar pişirin.
Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

6 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp iyice çırpın.
Yumurtalı karışımı tencereye ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız kremalı karışımı en az 6 saat buzlukta bekletin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, Bu arada yufkanın üzerine eritilmiş margarin sürüp seritler halinde kesin.
Bir fırın tepsisini yağlayıp yufka şeritlerini üzerine yerleştirin.
Tepsiyi fırına verip 15 dakika kadar pişirin.

Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Dondurmayı bir dondurma kaşığı ile servis kaplarına alın.
Krem şantiyi bir sıkma torbasını içine yerleştirip dondurmanın üzerine sıkın.
Fırından aldığınız yufka şeritlerini krem şantinin üzerine yerleştirip servis yapın.

Oneri: Evde dondurma hazırlayacak kadar zamanınız yoksa hazır dondurmadan da yararlanabilirsiniz.

Ayrıca dondurma yerine puding, muhalebi veya sütlaç da kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin. Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri