Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krokanlı Parfe Tarifi | Dondurmalar | Yemek Tarifleri
Krokanlı Parfe
Pratik Krokanlı Parfe Tarifi


Krokanlı Parfe (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Çorba Kaşığı Konyak
3 Yumurta Akı
7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
400 gr Kremşanti
100 gr Fındıklı Krokan
300 gr Böğürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı
100 gr Vişne

Yemek Tarifi


Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin.
Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin.
Vişne ve krokanları ilave edin.

Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın.
Kremalı karışımı kalıbın içine dökün.
Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin.
Buzlukta en az 5 saat bekletin.

Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin.
Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.

Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın.
Parfeyi dilimleyin.
Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun.
İkişer dilim parfe ekleyin.
Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri