Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krokanlı Parfe Tarifi | Dondurmalar | Yemek Tarifleri
Krokanlı Parfe
Pratik Krokanlı Parfe Tarifi


Krokanlı Parfe (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Çorba Kaşığı Konyak
3 Yumurta Akı
7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
400 gr Kremşanti
100 gr Fındıklı Krokan
300 gr Böğürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı
100 gr Vişne

Yemek Tarifi


Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin.
Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin.
Vişne ve krokanları ilave edin.

Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın.
Kremalı karışımı kalıbın içine dökün.
Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin.
Buzlukta en az 5 saat bekletin.

Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin.
Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.

Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın.
Parfeyi dilimleyin.
Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun.
İkişer dilim parfe ekleyin.
Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri