Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolatalı Bademli Kup Tarifi | Dondurmalar | Yemek Tarifleri
Çikolatalı Bademli Kup
Pratik Çikolatalı Bademli Kup Tarifi


Çikolatalı Bademli Kup (6 Kişilik)

Malzemeler


60 gr Bitter Çikolata
4 Adet Yumurta Sarısı
½ Su Bardağı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Bal
1 Tatlı Kaşığı Nescafe
2 Tatlı Kaşığı Su
200 gr Eritilmiş Beyaz Çikolata
120 gr Margarin
2/3 Su Bardağı Krema
Pralin İçin
½ Su Bardağı Kavrulmuş ve Kabukları Çıkarılmış Badem
1/ Su Bardağı Toz Şeker
1/3 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Bitter çikolatayı eritin.
Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun.
Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın.
Buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın.

Mikser yardımıyle yumurta sarılarını, şeker, bal, Nescafe ve suyu koyu kıvam alana dek çırpın.
Bu karışımı, eritilmiş beyaz çikolataya ilave ederek çırpmaya devam edin.
Başka bir kapta, margarini mikserle çırpın ve krema kıvamına getirin.
Yumurta sarılarını karışıma ekleyin.
Orta boy bir kaba aktarın.
Kremayı kar gibi bir kıvam alana dek çırpın.

Metal bir kaşıkla, kremayı çikolata karışımının içine ekleyin.
İnce kıyılmış ya da robotta öğütülmüş pralini ekleyin.
Karışımı kup bardaklarına alın.
2-3 saat buzdolabında soğutun.
Büyük pralin parçalarıyle yerleştirin.
Dilerseniz üzerini krema ile süsleyip, servis yapın.

Pralin İçin: Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
Üzerine bademleri serpiştirin.
Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştırın.
Kısık ateşte, kaynatmadan şekeri eritin.
Tencerenin kenarlarına bir fırçayla su sürün.
Kaynayınca ateşi kısın.
Altın rengi alana dek ateşte tutun.
Ocaktan hemen alın.
Bademlerin üzerine dökün.
İyice sertleşene dek bekleyin.
Yarısını üzerine koymak üzere büyük parçalara bölün.
Diğer yarısını öğüterek inceltin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Sarımsakları temizleyip ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri