Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beyaz Çikolatalı Parfe Tarifi | Dondurmalar | Yemek Tarifleri
Beyaz Çikolatalı Parfe
Pratik Beyaz Çikolatalı Parfe Tarifi


Beyaz Çikolatalı Parfe (10 Kişilik)

Malzemeler


225 gr Beyaz Çikolata
2.
5 Su Bardağı Süt Kreması
1/2 Su Bardağı Süt
5 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Şam Fıstığı
Süsleme için:
225 gr Sade Çikolata
1 Su Bardağı Krema
1 Çorba Kaşığı Bal

Yemek Tarifi


Beyaz, çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.
Hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
1 su bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpın.
Beyaz çikolatalı karışıma ilave edin.

1 su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü küçük bir tencerede kaynatın.
Tozşeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın.
Çırpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin.
Karışımı tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek 2-3 dakika pişirin.
Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun.

Şam fıstıklarını suda bekletip soyun.
Dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayın.
Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın.
Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin.
Şam fıstıklarını yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin.
8 saat daha buzlukta bekletin.

Süsleme için; sade çikolatayı benmari usulü eritin.
Kremayı ayrı bir kapta ısıtın.
Ateşten alıp çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak ılıtın.
Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın.
Streç folyoyu üzerinden alıp suya batırılmış keskin bir bıçakla dilimleyin.
Üzerini çikolata ile süsleyip hemen sevis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Azzur Restaurant'ın usta aşçısı yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi dolmasına farklı bir yorum getirdi. Kestaneli hindi sarması ile sofralanız şenlenecek...

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri