Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Pratik Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi


Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Malzemeler


500 gr asma yaprağı
2 su bardağı dolmalık pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber, nane

Yemek Tarifi


Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin.
Süzüp durulayın.
Soğanı soyup kıyın.

Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin.
Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin.
1-2 dakika kavurun.
Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.

Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın.
Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın.
2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin.
Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Bir tencereye suyu koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın.

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Yumurta ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp, ekmek dilimleri üzerine kalınca sürülür.

Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri