Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Pratik Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi


Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Malzemeler


500 gr asma yaprağı
2 su bardağı dolmalık pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber, nane

Yemek Tarifi


Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin.
Süzüp durulayın.
Soğanı soyup kıyın.

Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin.
Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin.
1-2 dakika kavurun.
Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.

Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın.
Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın.
2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin.
Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri