Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Mezgit Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Mezgit Sarma
Pratik Zeytinyağlı Mezgit Sarma Tarifi


Zeytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Karabiber, tuz
150 gr.
yaprak

Yemek Tarifi


Balığı kaynar suda biraz haşlayın.
Küçük parçalara ayırın.

Soğanı sıvıyağda kavurun.
Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin.
Pirinci ekleyip hafifçe kavurun.
Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.

Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.

Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun.
Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın.
Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.

Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.
1/2 su bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri