Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Mezgit Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Mezgit Sarma
Pratik Zeytinyağlı Mezgit Sarma Tarifi


Zeytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Karabiber, tuz
150 gr.
yaprak

Yemek Tarifi


Balığı kaynar suda biraz haşlayın.
Küçük parçalara ayırın.

Soğanı sıvıyağda kavurun.
Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin.
Pirinci ekleyip hafifçe kavurun.
Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.

Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.

Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun.
Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın.
Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.

Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.
1/2 su bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Oktay Usta'nın ekmek tarifi

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri