Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Mezgit Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Mezgit Sarma
Pratik Zeytinyağlı Mezgit Sarma Tarifi


Zeytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Karabiber, tuz
150 gr.
yaprak

Yemek Tarifi


Balığı kaynar suda biraz haşlayın.
Küçük parçalara ayırın.

Soğanı sıvıyağda kavurun.
Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin.
Pirinci ekleyip hafifçe kavurun.
Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.

Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.

Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun.
Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın.
Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.

Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.
1/2 su bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri