Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Sarması
Pratik Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi


Zeytinyağlı Lahana Sarması (6 Kişilik)

Malzemeler


Lahana 1 orta boy - 1.
5 kg
Su 2 2/3 su bardağı - 530 gr
Tuz 3 tatlı kaşığı - 18 gr
Soğan 6 büyük boy - 600 gr
Zeytinyağı 3/4 su bardağı - 150 gr
Çamfıstığı 2 yemek kaşığı - 20 gr
Pirinç 1 1/3 su bardağı - 240 gr
Şeker 2 tatlı kaşığı - 8 gr
Kuşüzümü 2 yemek kaşığı - 20 gr
Maydanoz 1 küçük demet - 40 gr
Dereotu 1 küçük demet - 30 gr
Nane 1 1/2 yemek kaşığı - 2 gr
Tarçın 3/4 tatlı kaşığı - 1.
5 gr
Kara biber 3/4 tatlı kaşığı - 1.
5 gr
Yenibahar 1/2 tatlı kaşığı - 1 gr
Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr
Limon 1 orta boy - 100 gr

Yemek Tarifi


Lahanayı yıka.
Tencereye suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu koy, kaynayınca lahana yapraklarını ekle, bir kez alt üst ederek yumuşayıncaya değin, 3-4 dakika haşla.
Kevgirle sudan çıkar.
Haşlama suyunu ölç, 2 2/3 su bardağına tamamla ve beklet.

Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 20 dakika öldür, fıstıkların sararması için birkaç kez açık olarak karıştır.

Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez daha çevir.
Kalan tuz, şeker ve haşlama suyunun 1 3/4 su bardağını sıcak olarak tencereye kat, karıştır, üzerine kuşüzümünü serp.
Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 10-15 dakika pişir.
Diğer yanda maydanoz ve dereotunu yıka, ayıkla, ince ince doğra, nane, baharat ve limon suyu ile birlikte pişmiş pilava ekle, 10 dakika dinlendir.
Lahana yapraklarını büyüklüğüne göre iki-üç parçaya böl.
Yaprakların birer kenarına hazırlanan içten koy, yan kenarlarını için üzerine katla ve sar.

Yayvan bir tencerenin dibine, maydanoz ve dereotu saplarıyla lahana yapraklarından döşe, dolmaları diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapat.
Haşlama suyunu ısıt, dolmaların kenarından tencereye ekle, kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişir.
Soğuyunca servis tabağına al, dilimlenmiş limonla süsle.

Notlar Kış mevsiminde, Batı, Güney ve Güneydoğu bölgelerinde sıklıkla pişirilir.
Öğünlerde et yemeğinin ardında ikinci yemek olarak servis edilir.
Davet yemeklerinin ve kokteyllerin önemli mezesidir.
1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 473 cal
Sodyum 1149 mg Protein
6.
7 g
A Vitamini 893 iu Yağ 2
7.
7 g
Tiamin 0.
16 mg Karbonhidrat 5
3.
0 g
Riboflavin 0.
12 mg Kalsiyum 123 mg
Niasin 1.
51 mg Demir
2.
59 mg
C Vitamini 44 mg Fosfor 140 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 0 mg

Son Aranan Yemek Tarifleri

Cemal Altuğ'dan lezzetli bir balık çorbası tarifi

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri