Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Pratik Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi


Zeytinyağlı Kereviz Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


Su 2 1/2 su bardağı - 500 gr
Tuz 2 tatlı kaşığı - 12 gr
Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr
Kereviz 6 orta boy - 3 kg
Soğan 6 orta boy - 360 gr
Zeytinyağı 1/2 su bardağı - 100 gr
Pirinç 1 su bardağı - 180 gr
Havuç 1 orta boy - 100 gr
Şeker 1 tatlı kaşığı - 4 gr
Dereotu 2/3 demet - 25 gr

Yemek Tarifi


Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak.
Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Haşlama suyunu ölç, 1 1/2 su bardağına tamamla ve beklet.
Kerevizlerin yapraklarını da yıka, ayıkla.
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte başka bir tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür.

Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez çevir.
Havucu yıka, yarım santimetreküp irilikte doğrayıp, kalan tuz, şeker ve 1 su bardağı sıcak su ile birlikte pirince kat, önce orta, sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişir.

Hazırlanan içi kerevizlere doldur, üzerlerine kereviz yapraklarından koy.
Haşlama suyunu ısıt, dolmaların üzerine gezdir, kereviz ve pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 50 dakika pişir.
Dereotunu yıka, ayıkla, dolmaların üzerini süsle.

Notlar Batı bölgelerinde, yaz aylarında pişirilir.
Öğünlerde, et yemeğinden sonra ikinci yemek olarak servis edilir.
Piknik yemeği ve ordövr olarak da kullanılır.
1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 290 cal
Sodyum 764 mg Protein
3.
2 g
A Vitamini 1789 iu Yağ 1
6.
9 g
Tiamin 0.
05 mg Karbonhidrat 3
2.
0 g
Riboflavin 0.
04 mg Kalsiyum 32 mg
Niasin 0.
73 mg Demir 0.
84 mg
C Vitamini 6 mg Fosfor 59 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 0 mg

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin. Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.

Lahanayı büyükçe dilimledikten sonra bir kaseye koyup tuz serpin.

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri