Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Dolma Harcı Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Harcı
Pratik Zeytinyağlı Dolma Harcı Tarifi


Zeytinyağlı Dolma Harcı

Malzemeler


1 su bardağı zeytinyağı
50 g dolmalık fıstık
1 kg soğan
1 1/4 su bardağı pirinç
1 çay k.
tuz
taze çekilmiş karabiber
1 çay k.
tarçın
1 çay k.
yenibahar
50 g kuş üzümü
1 çay k.
tozşeker
1 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu

Yemek Tarifi


Bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
Yağ kızar kızmaz fistıkları ilave edip, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kızartın.
Soğanı katın, yine sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin.

Ardından pirinci ilave edip, kavurun.
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker, kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin.
Bir taşım kaynatın.
Tencerenin kapağını kapatıp, dolma içini ağır ateşte, 15 dakika pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Tencereyi ateşten alın.
Maydanoz, nane dereotunu ilave edip, karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 15 dakika kadar demlendirin.

Hazırlanan harcı dolma yapılacak sebzenin içine doldurun.
Harcı gerekiyorsa sarın ya da pişme sırasında dağılmaması için sebzenin ağzın kendinden bir kapakla kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin.

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri