Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Dolması
Pratik Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi


Zeytinyağlı Biber Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


Soğan 6 büyük boy - 600 gr
Zeytinyağı 3/4 su bardağı - 150 gr
Çamfistığı 2 yemek kaşığı - 20 gr
Pirinç 1 1/3 su bardağı - 240 gr
Domates 3 küçük boy - 250 gr
Tuz 3 tatlı kaşığı - 18 gr
Şeker 2 tatlı kaşığı - 8 gr
Su (sıcak) 2 1/4 su bardağı - 500 gr
Kuşüzümü 2 yemek kaşığı - 20 gr
Yeşil biber (dolmalık) 12 orta boy - 850 gr
Maydanoz 1 küçük demet - 40 gr
Dereotu 1 küçük demet - 30 gr
Taze nane 10-15 yaprak - 10 gr
Tarçın 1 tatlı kaşığı - 2 gr
Kara biber 3/4 tatlı kaşığı - 1.
5 gr
Yenibahar 3/4 tatlı kaşığı - 1.
5 gr
Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr

Yemek Tarifi


Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür, fistıkların sararması için birkaç dakika açık olarak karıştır.

Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez daha çevir.
Domatesleri yıka, birini ayır, diğerlerini tencereye rendele, 2 tatlı kaşığı tuz, şeker ve 1 su bardağı su ile tencereye kat, karıştır, üzerine kuşüzümünü serp, önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 10-15 dakika pişir.

Diğer yanda biber, maydanoz ve dereotunu yıka, biberin sap kısımlarını bastırarak çıkar ve çekirdeklerini boşalt, içlerine kalan tuzu serp.
Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince kıy, nane ve baharat ile birlikte pilava ekle, 10 dakika dinlendir.
Kalan domatesi dörde bölüp, yarım santimetre kalınlıkta doğra.
Biberleri hazırlanan içle doldur üzerlerini domates dilimleriyle kapat, yayvan bir tencereye diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak koy.
Kalan 1/4 su bardağı sıcak suyu ekle, yaklaşık 50 dakika pişir.

Notlar Batı bölgelerinde pişirilir.
Öğünlerde et yemeğinden sonra ikinci yemek olarak servis edilir.
Piknik yemeği ve ordövr olarak da kullanılır.
1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 467 cal
Sodyum 1205 mg Protein
6.
8 g
A Vitamini 1576 iu Yağ 2
7.
7 g
Tiamin 0.
21 mg Karbonhidrat 50.
7 g
Riboflavin 0.
17 mg Kalsiyum 66 mg
Niasin
2.
03 mg Demir
2.
83 mg
C Vitamini 99 mg Fosfor 136 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 0 mg

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeği. Türk mutfağında da çok özel bir yere sahip olan içli köftenin tadına doyulmuyor.

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri