Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yelkenli Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Yelkenli Dolma
Pratik Yelkenli Dolma Tarifi


Yelkenli Dolma

Malzemeler


Yarım kilo dolmalık biber
300 gr kemiksiz tavuk budu
300 gr mantar
3 diş sanmsak
3 çorba kaşığı ceviz
1 kahve fincanı pirinç
2 adet havuç
Yeteri kadar tuz, karabiber, tereyağı, dolmalık fıstık

Yemek Tarifi


Sarımsakları kıçük küçük doğrayıp tereyağında soteleyin.
Küçük doğranmış tavuk etlerini içerisine ilave edin.
Mantarları ince doğrayıp, rengi değişen etlerin üzerine dökün.
Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin ve üzerine tuz koyun.

Havuçları bütün olarak haşlayıp ince dilimler halinde kesin.
Bu dilimlerden üçgenler kesin.
Kenarlarında kalan kısımları ise küçük küçük doğrayın.
Biberlerin saplarını koparmadan uzunlamasına ikiye kesin.
Yıkayarak tohumlarını temizleyin.
Pirinci iki fincan su ile haşlayın.
Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin.

İçerisine pişen etleri ve küçük doğradığınız havuçları da ilave edin.
Üzerine tuz ve karabiber dökün.
Çok az su ilave ederek karııştırın.
Yapmış olduğunuz bu karışımı biberlerin içerisine doldurun.
Tepsiye sıralayarak çok az su ile fırında pişirin.
Havuçtan kestiğiniz üçgenleri yelkeni oluşturmak üzere biber dolmanın üzerine koyun.
Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Önce yumurta ve şekeri çırpıp, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyin.

Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri