Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yelkenli Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Yelkenli Dolma
Pratik Yelkenli Dolma Tarifi


Yelkenli Dolma

Malzemeler


Yarım kilo dolmalık biber
300 gr kemiksiz tavuk budu
300 gr mantar
3 diş sanmsak
3 çorba kaşığı ceviz
1 kahve fincanı pirinç
2 adet havuç
Yeteri kadar tuz, karabiber, tereyağı, dolmalık fıstık

Yemek Tarifi


Sarımsakları kıçük küçük doğrayıp tereyağında soteleyin.
Küçük doğranmış tavuk etlerini içerisine ilave edin.
Mantarları ince doğrayıp, rengi değişen etlerin üzerine dökün.
Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin ve üzerine tuz koyun.

Havuçları bütün olarak haşlayıp ince dilimler halinde kesin.
Bu dilimlerden üçgenler kesin.
Kenarlarında kalan kısımları ise küçük küçük doğrayın.
Biberlerin saplarını koparmadan uzunlamasına ikiye kesin.
Yıkayarak tohumlarını temizleyin.
Pirinci iki fincan su ile haşlayın.
Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin.

İçerisine pişen etleri ve küçük doğradığınız havuçları da ilave edin.
Üzerine tuz ve karabiber dökün.
Çok az su ilave ederek karııştırın.
Yapmış olduğunuz bu karışımı biberlerin içerisine doldurun.
Tepsiye sıralayarak çok az su ile fırında pişirin.
Havuçtan kestiğiniz üçgenleri yelkeni oluşturmak üzere biber dolmanın üzerine koyun.
Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri