Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yaprak Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Yaprak Dolması
Pratik Yaprak Dolması Tarifi


Yaprak Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
7 Çorba Kaşığı Soya Yağı
100 gr Amerikan Pirinci
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
1 Orta Boy Havuç
150 gr Beyaz Peynir
2 Adet Domates
1 Limon Suyu
12 Adet Asma Yaprağı
Karabiber,Şeker, Tuz

Yemek Tarifi


Soğanları soyup ince doğrayın.
2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle birlikte çevirin.
Üzerine et suyu döküp kaynatın.
10 dakika sonra içine küçük doğradığınız havuçları da ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Peyniri ufalayın, pirinçle karıştırın.
Yıkanmış domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin.
1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın.
Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın.
Domatesi de ekleyip sos hazırlayın.

Yaprakları soğuk suda yıkayıp süzgece alın.
Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın.
Artan soya yağını tavada ısıtın.
ve dolmaları bu yağda biraz çevirin.
Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Domatesleri yıkayıp dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. Turbu dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri