Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yaprak Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Yaprak Dolması
Pratik Yaprak Dolması Tarifi


Yaprak Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
7 Çorba Kaşığı Soya Yağı
100 gr Amerikan Pirinci
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
1 Orta Boy Havuç
150 gr Beyaz Peynir
2 Adet Domates
1 Limon Suyu
12 Adet Asma Yaprağı
Karabiber,Şeker, Tuz

Yemek Tarifi


Soğanları soyup ince doğrayın.
2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle birlikte çevirin.
Üzerine et suyu döküp kaynatın.
10 dakika sonra içine küçük doğradığınız havuçları da ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Peyniri ufalayın, pirinçle karıştırın.
Yıkanmış domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin.
1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın.
Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın.
Domatesi de ekleyip sos hazırlayın.

Yaprakları soğuk suda yıkayıp süzgece alın.
Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın.
Artan soya yağını tavada ısıtın.
ve dolmaları bu yağda biraz çevirin.
Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Şeker hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'den lezzetli bir çorba tarifi...

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri