Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yaprak Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Yaprak Dolması
Pratik Yaprak Dolması Tarifi


Yaprak Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
7 Çorba Kaşığı Soya Yağı
100 gr Amerikan Pirinci
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
1 Orta Boy Havuç
150 gr Beyaz Peynir
2 Adet Domates
1 Limon Suyu
12 Adet Asma Yaprağı
Karabiber,Şeker, Tuz

Yemek Tarifi


Soğanları soyup ince doğrayın.
2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle birlikte çevirin.
Üzerine et suyu döküp kaynatın.
10 dakika sonra içine küçük doğradığınız havuçları da ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Peyniri ufalayın, pirinçle karıştırın.
Yıkanmış domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin.
1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın.
Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın.
Domatesi de ekleyip sos hazırlayın.

Yaprakları soğuk suda yıkayıp süzgece alın.
Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın.
Artan soya yağını tavada ısıtın.
ve dolmaları bu yağda biraz çevirin.
Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında yumuşatılmış margarini şekerle iyice karıştırın. Yumurtaları biber birer ekleyip karıştırmaya devam edin.

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Önce tavuk etlerini kuşbaşı et formunda doğrayın. Sıvıyağı orta boy bir tencerede kızdırıp tavukları aktarın

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Peynir dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın. Beyaz peynirin yarısını rendeleyip, hamura yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri