Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yaprak Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Yaprak Dolması
Pratik Yaprak Dolması Tarifi


Yaprak Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
7 Çorba Kaşığı Soya Yağı
100 gr Amerikan Pirinci
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
1 Orta Boy Havuç
150 gr Beyaz Peynir
2 Adet Domates
1 Limon Suyu
12 Adet Asma Yaprağı
Karabiber,Şeker, Tuz

Yemek Tarifi


Soğanları soyup ince doğrayın.
2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle birlikte çevirin.
Üzerine et suyu döküp kaynatın.
10 dakika sonra içine küçük doğradığınız havuçları da ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Peyniri ufalayın, pirinçle karıştırın.
Yıkanmış domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin.
1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın.
Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın.
Domatesi de ekleyip sos hazırlayın.

Yaprakları soğuk suda yıkayıp süzgece alın.
Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın.
Artan soya yağını tavada ısıtın.
ve dolmaları bu yağda biraz çevirin.
Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Derya Aydın'dan makarna tutkunları için kolayca yapabileceğiniz bir tarif.

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri