Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şekerli Ayva Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Şekerli Ayva Dolması
Pratik Şekerli Ayva Dolması Tarifi


Şekerli Ayva Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


Kıyma 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Şeker 3/4 su bardağı - 135 gr
Tarçın 1/4 tatlı kaşığı - 0.
5 gr
Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı - 0.
5 gr
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr

Yemek Tarifi


Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.

Pirinci yıka, süz.
Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmamaları için limonlu suya at.
Kıyma, pirinç, şeker, tarçın, yenibahar, tuz ve yağı iyice karıştır.

Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir.
Sıcak suyu ekle, ayvalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.

Notlar İç Anadolu Bölgesi yemeklerindendir.
1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 349 cal
Sodyum 233 mg Protein
8.
3 g
A Vitamini 107 iu Yağ 10.
5 g
Tiamin 0.
10 mg Karbonhidrat 5
8.
5 g
Riboflavin 0.
12 mg Kalsiyum 28 mg
Niasin
2.
53 mg Demir 1.
92 mg
C Vitamini 14 mg Fosfor 102 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 29 mg

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Balık sevenler için basit ve pratik bir tarif. Ege otlarıyla yapılması ayrı bir lezzet katıyor. Mutlaka deneyin...

Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri