Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sarıp Sarmala Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Sarıp Sarmala
Pratik Sarıp Sarmala Tarifi


Sarıp Sarmala

Malzemeler


1 kg mezgit balıgı
1 bağ pazı
1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı
1 adet limon
1 çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın.
Kaynar tuzlu suya bastırın.
1-2 dakika bekletip suyunu süzün.
Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin.
Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun.
Üzümü ve baharatÍarı koyup karıştırın.
Biraz dinlendirin.

Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içÍerine koyup sarıp sarmaÍayın.
Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin.
Soğuk oÍarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kapta maya, ılık su ve şekeri eritip oda ısısında 5 dakika bekletin. Unu eleyip mutfak robotuna alın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Balık sevenler için basit ve pratik bir tarif. Ege otlarıyla yapılması ayrı bir lezzet katıyor. Mutlaka deneyin...

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri