Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sarıp Sarmala Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Sarıp Sarmala
Pratik Sarıp Sarmala Tarifi


Sarıp Sarmala

Malzemeler


1 kg mezgit balıgı
1 bağ pazı
1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı
1 adet limon
1 çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın.
Kaynar tuzlu suya bastırın.
1-2 dakika bekletip suyunu süzün.
Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin.
Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun.
Üzümü ve baharatÍarı koyup karıştırın.
Biraz dinlendirin.

Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içÍerine koyup sarıp sarmaÍayın.
Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin.
Soğuk oÍarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri