Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sarıp Sarmala Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Sarıp Sarmala
Pratik Sarıp Sarmala Tarifi


Sarıp Sarmala

Malzemeler


1 kg mezgit balıgı
1 bağ pazı
1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı
1 adet limon
1 çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın.
Kaynar tuzlu suya bastırın.
1-2 dakika bekletip suyunu süzün.
Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin.
Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun.
Üzümü ve baharatÍarı koyup karıştırın.
Biraz dinlendirin.

Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içÍerine koyup sarıp sarmaÍayın.
Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin.
Soğuk oÍarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Kosova mutfağına ait olan bir menemen tarifi...

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Doktor Gülseren Ünsün'ün şeker hastaları için yemek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri