Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sarıp Sarmala Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Sarıp Sarmala
Pratik Sarıp Sarmala Tarifi


Sarıp Sarmala

Malzemeler


1 kg mezgit balıgı
1 bağ pazı
1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı
1 adet limon
1 çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın.
Kaynar tuzlu suya bastırın.
1-2 dakika bekletip suyunu süzün.
Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin.
Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun.
Üzümü ve baharatÍarı koyup karıştırın.
Biraz dinlendirin.

Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içÍerine koyup sarıp sarmaÍayın.
Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin.
Soğuk oÍarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir tarif...

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri