Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saray Usulü Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Saray Usulü Lahana Dolması
Pratik Saray Usulü Lahana Dolması Tarifi


Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet orta boy lahana,
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça,
6 adet küçük boy soğan
500 gram kıyma,
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber,
1 demet maydanoz
3 çay bardağı kırık pirinç,
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su

Yemek Tarifi


Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın.
Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun.
Bütün olarak haşlayın.

Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun.
İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin.
Tencereyi ocaktan alın.
Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.

Haşlanmış lahananın suyunu süzün.
Yapraklarını tek tek ayırın.
Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin.
İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
Üzerine lahana yaprağı kapatın.
Tekrar kıymalı harçtan koyun.

Malzemeler

bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.

Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin.
Dilimleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.

Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri