Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saray Usulü Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Saray Usulü Lahana Dolması
Pratik Saray Usulü Lahana Dolması Tarifi


Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet orta boy lahana,
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça,
6 adet küçük boy soğan
500 gram kıyma,
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber,
1 demet maydanoz
3 çay bardağı kırık pirinç,
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su

Yemek Tarifi


Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın.
Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun.
Bütün olarak haşlayın.

Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun.
İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin.
Tencereyi ocaktan alın.
Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.

Haşlanmış lahananın suyunu süzün.
Yapraklarını tek tek ayırın.
Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin.
İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
Üzerine lahana yaprağı kapatın.
Tekrar kıymalı harçtan koyun.

Malzemeler

bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.

Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin.
Dilimleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri