Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saray Usulü Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Saray Usulü Lahana Dolması
Pratik Saray Usulü Lahana Dolması Tarifi


Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet orta boy lahana,
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça,
6 adet küçük boy soğan
500 gram kıyma,
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber,
1 demet maydanoz
3 çay bardağı kırık pirinç,
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su

Yemek Tarifi


Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın.
Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun.
Bütün olarak haşlayın.

Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun.
İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin.
Tencereyi ocaktan alın.
Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.

Haşlanmış lahananın suyunu süzün.
Yapraklarını tek tek ayırın.
Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin.
İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
Üzerine lahana yaprağı kapatın.
Tekrar kıymalı harçtan koyun.

Malzemeler

bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.

Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin.
Dilimleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün. Tereyağı ile yağladıktan sonra servis tabağına alın.

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri