Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saray Usulü Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Saray Usulü Lahana Dolması
Pratik Saray Usulü Lahana Dolması Tarifi


Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet orta boy lahana,
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça,
6 adet küçük boy soğan
500 gram kıyma,
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber,
1 demet maydanoz
3 çay bardağı kırık pirinç,
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su

Yemek Tarifi


Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın.
Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun.
Bütün olarak haşlayın.

Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun.
İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin.
Tencereyi ocaktan alın.
Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.

Haşlanmış lahananın suyunu süzün.
Yapraklarını tek tek ayırın.
Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin.
İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
Üzerine lahana yaprağı kapatın.
Tekrar kıymalı harçtan koyun.

Malzemeler

bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.

Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin.
Dilimleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Bu serinletici salatayı haşlanmış taze patates yada taze ekmek ve tereyağla hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri