Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Biberler Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Peynirli Biberler
Pratik Peynirli Biberler Tarifi


Peynirli Biberler

Malzemeler


3 adet kırmızı çarliston biber
3 adet yeşil çarliston biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet doğranmış soğan
4 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
3 diş doğranmış sarımsak
3 adet rendelenmiş kabak
1 çay bardağı dolusu galeta unu
1 su bardağı rende kaşar peyniri
100 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Biberlerin üzerinden kapak açıp tohumlarını temizleyin.
2 çorba kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın.
Soğanları bu yağda pembeleştirin.
Tuzu, karabiberi, maydanozu, sarımsağı ve rende kabağı ilave edip bir güzel karıştırın.
Orta ısıda 5 dakika pişirin.

Kabak suyunu salacaktır, ateşi açarak suyunu çektirip tavayı ocaktan alın.
Galeta ununu peynirlerle ve yumurta ile karıştırın.
Biberlerin içine bu karışımı doldurun.
Tencereye dizip üzerine kapak kapatın.
Kızdırılmış fırında 1 saat pişirin.

Tavadan alıp soğumaya bırakın.
Suyunu kaynatıp 2 kaşık sirke ilave edin.
Ayrı olarak servise sunun.
Biberleri sıcak ön servis olarak sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Suyu bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın.

Patatesleri yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın.

Uskumruları temizleyip seklini bozmadan kılçıklarını çıkarın. Bir tanesini fileto şeklinde hazırlayıp küçük parçalar halinde kesin.

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri