Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Biberler Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Peynirli Biberler
Pratik Peynirli Biberler Tarifi


Peynirli Biberler

Malzemeler


3 adet kırmızı çarliston biber
3 adet yeşil çarliston biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet doğranmış soğan
4 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
3 diş doğranmış sarımsak
3 adet rendelenmiş kabak
1 çay bardağı dolusu galeta unu
1 su bardağı rende kaşar peyniri
100 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Biberlerin üzerinden kapak açıp tohumlarını temizleyin.
2 çorba kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın.
Soğanları bu yağda pembeleştirin.
Tuzu, karabiberi, maydanozu, sarımsağı ve rende kabağı ilave edip bir güzel karıştırın.
Orta ısıda 5 dakika pişirin.

Kabak suyunu salacaktır, ateşi açarak suyunu çektirip tavayı ocaktan alın.
Galeta ununu peynirlerle ve yumurta ile karıştırın.
Biberlerin içine bu karışımı doldurun.
Tencereye dizip üzerine kapak kapatın.
Kızdırılmış fırında 1 saat pişirin.

Tavadan alıp soğumaya bırakın.
Suyunu kaynatıp 2 kaşık sirke ilave edin.
Ayrı olarak servise sunun.
Biberleri sıcak ön servis olarak sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri