Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pekmezli Ayva Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Pekmezli Ayva Dolması
Pratik Pekmezli Ayva Dolması Tarifi


Pekmezli Ayva Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr
Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1.
4 gr
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr

Yemek Tarifi


Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.

Pirinci yıka, süz.
Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at.
Kıyma, pirinç, pekmez, kişniş, tuz ve yağı iyice karıştır.

Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir.
Sıcak suyu ekle, ayvaİar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.

Notlar İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir.
Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir.
1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 327 cal
Sodyum 245 mg Protein
8.
4 g
A Vitamini 109 iu Yağ 10.
5 g
Tiamin 0.
10 mg Karbonhidrat 51.
8 g
Riboflavin 0.
15 mg Kalsiyum 111 mg
Niasin
2.
83 mg Demir
3.
99 mg
C Vitamini 14 mg Fosfor 103 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 29 mg

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri