Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pekmezli Ayva Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Pekmezli Ayva Dolması
Pratik Pekmezli Ayva Dolması Tarifi


Pekmezli Ayva Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr
Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1.
4 gr
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr

Yemek Tarifi


Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.

Pirinci yıka, süz.
Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at.
Kıyma, pirinç, pekmez, kişniş, tuz ve yağı iyice karıştır.

Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir.
Sıcak suyu ekle, ayvaİar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.

Notlar İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir.
Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir.
1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 327 cal
Sodyum 245 mg Protein
8.
4 g
A Vitamini 109 iu Yağ 10.
5 g
Tiamin 0.
10 mg Karbonhidrat 51.
8 g
Riboflavin 0.
15 mg Kalsiyum 111 mg
Niasin
2.
83 mg Demir
3.
99 mg
C Vitamini 14 mg Fosfor 103 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 29 mg

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri