Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patates Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Patates Dolması
Pratik Patates Dolması Tarifi


Patates Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


100 gr Kuşbaşı Et
4 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Sivribiber
3 Adet Taze Soğan
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
Tuz, Kekik, Karabiber
Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Patatesleri soyun.
İçlerini kaşık yardımıyle oyun.
20 Dakika haşlayın.

2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın.
100 gr kuşbaşı etle sote edin.
2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin.
5-6 dakika pişirin.
Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.

Patateslerin içlerine doldurun.
Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in başarılı aşçısından keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Yarım kg semizotunu ayıklayıp irice doğrayın. 4-5 dal kıyılmış taze sarımsak, yarım kg yoğurt ve tuzu karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri