Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patates Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Patates Dolması
Pratik Patates Dolması Tarifi


Patates Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


100 gr Kuşbaşı Et
4 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Sivribiber
3 Adet Taze Soğan
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
Tuz, Kekik, Karabiber
Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Patatesleri soyun.
İçlerini kaşık yardımıyle oyun.
20 Dakika haşlayın.

2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın.
100 gr kuşbaşı etle sote edin.
2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin.
5-6 dakika pişirin.
Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.

Patateslerin içlerine doldurun.
Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün. Tereyağı ile yağladıktan sonra servis tabağına alın.

Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir tarif. Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir diyet tatlısı...

Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri