Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patates Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Patates Dolması
Pratik Patates Dolması Tarifi


Patates Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


100 gr Kuşbaşı Et
4 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Sivribiber
3 Adet Taze Soğan
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
Tuz, Kekik, Karabiber
Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Patatesleri soyun.
İçlerini kaşık yardımıyle oyun.
20 Dakika haşlayın.

2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın.
100 gr kuşbaşı etle sote edin.
2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin.
5-6 dakika pişirin.
Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.

Patateslerin içlerine doldurun.
Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sevgililer gününe özel bir kurabiye. Derya Aydın'ın tarifi...

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Deniz Yılmaz'ın hatay yöresine ait tarifi. Kokoreç sevenler için farklı bir alternatif...

Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı ekleyin.

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri