Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimekli Lahana Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Mercimekli Lahana Sarma
Pratik Mercimekli Lahana Sarma Tarifi


Mercimekli Lahana Sarma

Malzemeler


1 orta boy lahana veya demet kara lahana
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
1 kahve fincanı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 fincan sıvı yağ.

Yeteri kadar tuz
Sos için:
2 diş sarmısak
1 yemek kaşğı salça
2 su bardağı su
1 fincan zeytinyağı

Yemek Tarifi


Sıcak suda lahanaları haşlayın.
Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.
Uzunca kesilmiş lahanaların kenarına iç malzemeden koyarak muska şeklinde sarın.

Tencereye sıkıca yerleştirin.
Üzerine sarımsak, salça, 2 su bardağı su, sıvı yağ karışımını döktükten sonra, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak veya soğuk servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın.

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri