Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantar Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Mantar Dolması
Pratik Mantar Dolması Tarifi


Mantar Dolması (2 Kişilik) ( 100 Kalori)

Malzemeler


400 gr Mantar
6-7 Çorba Kaşığı or Peyniri
1/2 Demet Dereotu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Mantarları temizleyip kök kısımlarını kesin.
Çuku yerleri üste gelecek şekilde cam bir kaba dizin.
Tuz ve karabiber serpin.

Kıyılmış dereotunu lor peyniri ile karıştırıp mantarların içine doldurun.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri