Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lahanalı Biber Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Lahanalı Biber Dolması
Pratik Lahanalı Biber Dolması Tarifi


Lahanalı Biber Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


2 soğan
250 gr lahana
3 çorba kaşığı margarin
Bir miktar yağ
2 su bardağı et suyu
8 çarliston biber
tuz , karabiber
100 gr beyaz peynir
100 gr süt kreması
1 - 2 sap taze soğan

Yemek Tarifi


Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın.
Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
1 soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Diğer soğanı soyup dilimleyin.

Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritip küp küp doğradığınız soğanları hafifçe kavurun.
Lahanayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı 20 dakika tencere de kavurun.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın.
Bir tencerede, kalan margarini eritip soğan dilimlerini kavurun.
Et suyunu ilave edip kısa süre pişirin.

Biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini ayıklayın.
Peyniri bir çatalla ezin.
Lahanalı karışıma ilave edin.

Biberlerin iç kısmını tuzlayıp lahanalı karışımla doldurduktan sonra fırın kabına yerleştirin.
Et suyunu ilave edip kabı fırına verin ve 20 - 30 dakika kadar pişirin.
Süt kremasını çırpıp tuz ve.
karabiberle tatlandırın.
Taze soğanları halkalar halinde doğrayın.
Süt kreması ve taze soğanla süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri