Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Lahana Dolması
Pratik Lahana Dolması Tarifi


Lahana Dolması (10-12 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Dolmalık Lahana
600 gr.
Buğday Yarması (3 su bardağı)
Tuz
2 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi
Sos İçin
500 gr.
Soğan
125 gr.
Margarin
1/2 Demet Maydanoz
1 Kg.
Yoğurt
1 Adet Yumurta

Yemek Tarifi


Lahanayı ayıklayın.
Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın.
Yarmayı
2.
5 tatlı kaşığı tuz ve 1.
5 su bardağı ile yoğurun.
Sadece su ve yarmadan oluşan dolma içini hazırlayın.
10 dakika dinlendirin.

Haşladığınız lahana yapraklarının damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın.
Dolmaları bir tencereye dizin.
Erik ekşisini 3 su bardağı su ile eritip dolmaların üzerine ekleyin.
50 dakika pişirin.

Sos için soğanları kıyın.
Margarinle kavurun.
3 yemek kaşığını pişmesine 15 dakika kalan dolmaların üzerlerine koyun.

Kalan soğanları soğuduktan sonra, bir su bardağı yoğurt, kıydığınız maydanoz ve 1 su bardağı dolma suyu ile birlikte karıştırın.
Diğer tarafta kalan yoğurda yumurtayı ekleyin, iyice karıştırıp hafifçe ısıtın.

Dolmaların üzerine dökün.
Tencereyi hafifçe sallayarak yoğurdun dolmalarla iyice karışmasını sağlayın.
Hazırladığınız soğanlı sos ve taze soğan ile birlikte servis yapın.

Yarma, buğdayın döğülmesiyle hazırlanır.
Evde ekmek yapımında kullanılır.
Ayrıca Alman ekmeğinin de ana malzemesidir.
Lahana dolmasını kiraz, ayva ve fasulye yaprakları kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın.

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Çok pratik bir tatlı.

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri