Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kofik Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kofik Dolması
Pratik Kofik Dolması Tarifi


Kofik Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı fıstık
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.
5 su bardağı sıvıyağ
4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tuz

Yemek Tarifi


Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın.
Bir kapta suyunu süzüp bekletin.
Soğanları ince kıyın.
Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin.

Böylece dolma içini hazırlayın.
Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin.
Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri