Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kofik Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kofik Dolması
Pratik Kofik Dolması Tarifi


Kofik Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı fıstık
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.
5 su bardağı sıvıyağ
4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tuz

Yemek Tarifi


Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın.
Bir kapta suyunu süzüp bekletin.
Soğanları ince kıyın.
Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin.

Böylece dolma içini hazırlayın.
Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin.
Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağında unu kavurun.

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri