Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kış Kabağı Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kış Kabağı Dolması
Pratik Kış Kabağı Dolması Tarifi


Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kabuğu Soyulmuş Balkabağı
3 Çorba Kaşığı Pirinç
1/2 Kg Kuzu Kıyması
1 Tutam İnce Kıyılmış Taze Nane
4 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Balkabağını dilim dilim kesin.
Çekirdeklerini temizleyin.
Ortadan ikiye ayırın.
Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın.
Dilimin içini bir kaşık yardımıyle oyun.

Pirinci yıkayın.
Yağlı kuzu kıyması, ince kıyılmış nane, rendelenmiş soğan ile tuzu, biber ve salçanın yarısını karıştırıp kabakların içine doldurun.
Üzerine kabaklardan ayırdığınız parçaları kapatın.

Tereyağı, salça, tuz ve biberi bir tencereye alın.
2 dakika karıştırarak koyu bir sos elde edin.
1 su bardağı su ilave edin.
Bir taşım kaynatın.
Kabakları bir tencereye koyun.
Hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Yumuşayana dek pişirin.
Tencereden aldıktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun.

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Margarin, sıvıyağ, bal, 1 su bardağı süt, kakao ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri