Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kış Kabağı Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kış Kabağı Dolması
Pratik Kış Kabağı Dolması Tarifi


Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kabuğu Soyulmuş Balkabağı
3 Çorba Kaşığı Pirinç
1/2 Kg Kuzu Kıyması
1 Tutam İnce Kıyılmış Taze Nane
4 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Balkabağını dilim dilim kesin.
Çekirdeklerini temizleyin.
Ortadan ikiye ayırın.
Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın.
Dilimin içini bir kaşık yardımıyle oyun.

Pirinci yıkayın.
Yağlı kuzu kıyması, ince kıyılmış nane, rendelenmiş soğan ile tuzu, biber ve salçanın yarısını karıştırıp kabakların içine doldurun.
Üzerine kabaklardan ayırdığınız parçaları kapatın.

Tereyağı, salça, tuz ve biberi bir tencereye alın.
2 dakika karıştırarak koyu bir sos elde edin.
1 su bardağı su ilave edin.
Bir taşım kaynatın.
Kabakları bir tencereye koyun.
Hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Yumuşayana dek pişirin.
Tencereden aldıktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri