Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kış Kabağı Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kış Kabağı Dolması
Pratik Kış Kabağı Dolması Tarifi


Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kabuğu Soyulmuş Balkabağı
3 Çorba Kaşığı Pirinç
1/2 Kg Kuzu Kıyması
1 Tutam İnce Kıyılmış Taze Nane
4 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Balkabağını dilim dilim kesin.
Çekirdeklerini temizleyin.
Ortadan ikiye ayırın.
Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın.
Dilimin içini bir kaşık yardımıyle oyun.

Pirinci yıkayın.
Yağlı kuzu kıyması, ince kıyılmış nane, rendelenmiş soğan ile tuzu, biber ve salçanın yarısını karıştırıp kabakların içine doldurun.
Üzerine kabaklardan ayırdığınız parçaları kapatın.

Tereyağı, salça, tuz ve biberi bir tencereye alın.
2 dakika karıştırarak koyu bir sos elde edin.
1 su bardağı su ilave edin.
Bir taşım kaynatın.
Kabakları bir tencereye koyun.
Hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Yumuşayana dek pişirin.
Tencereden aldıktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Wow Hotel Convention Center'ın başarılı şefi Mehmet Yalçınkaya'dan Sevgililer Günü'ne özel bir tarif. Aşk temalı bu yemeği mutlaka deneyin...

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç, salataların vazgeçilmez sosu balzamik sosun tarifini verdi. Bu sostan vazgeçemeyeceksiniz...

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri