Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kış Kabağı Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kış Kabağı Dolması
Pratik Kış Kabağı Dolması Tarifi


Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kabuğu Soyulmuş Balkabağı
3 Çorba Kaşığı Pirinç
1/2 Kg Kuzu Kıyması
1 Tutam İnce Kıyılmış Taze Nane
4 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Balkabağını dilim dilim kesin.
Çekirdeklerini temizleyin.
Ortadan ikiye ayırın.
Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın.
Dilimin içini bir kaşık yardımıyle oyun.

Pirinci yıkayın.
Yağlı kuzu kıyması, ince kıyılmış nane, rendelenmiş soğan ile tuzu, biber ve salçanın yarısını karıştırıp kabakların içine doldurun.
Üzerine kabaklardan ayırdığınız parçaları kapatın.

Tereyağı, salça, tuz ve biberi bir tencereye alın.
2 dakika karıştırarak koyu bir sos elde edin.
1 su bardağı su ilave edin.
Bir taşım kaynatın.
Kabakları bir tencereye koyun.
Hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Yumuşayana dek pişirin.
Tencereden aldıktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve tatlandırıcıyı ekleyip, karıştırın.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Yemekevi.tv'de muhteşem bir tatlı tarifi. Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'nun yaptığı safranlı elma tatlısına bayılacaksınız.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri