Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırmızı Biber Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kırmızı Biber Dolması
Pratik Kırmızı Biber Dolması Tarifi


Kırmızı Biber Dolması (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kırmızı Biber
400 gr Orta Yağlı Kıyma
2 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
2 Kahve Fincanı Pirinç
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Adet Domates
1/2 Demet Taze Nane veya Dereotu
1 Çay Kaşığı Dolma Baharı
Tuz,Karabiber
1 Adet Et Suyu tableti

Yemek Tarifi


Biberlerin sap kısmından kapak keselim.
Kıymayı pirinci, küçük küçük doğranmış soğanları, ince kıyılmış nane ve maydanozu alalım.
Sıvıyağı, karabiberi, dolma baharı, tuz ve salçanın yarısını ekleyelim.
Domatesi de rendeleyerek ilave edelim ve karıştıralım.

Biberlerin içine hazırladığımız içten, ağız kısmından bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım.
Biberleri, kapaklarını kapatarak tencereye dizelim.

Kalan salçaya biraz su ve et suyu tabletini ilave ederek biberlerin üzerine dökelim.
Ağır ateşte pişirelim.

Not: Kırmızı biber özellikle sonbahar aylarında bol bulunur.
Alırken yumuşak ve parlak kırmızı kabuklu olanlarını seçin.
Buzdolabında en az bir hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Yumurtaları, süt, un ve tuzla iyice çırpın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri