Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırmızı Biber Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kırmızı Biber Dolması
Pratik Kırmızı Biber Dolması Tarifi


Kırmızı Biber Dolması (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kırmızı Biber
400 gr Orta Yağlı Kıyma
2 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
2 Kahve Fincanı Pirinç
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Adet Domates
1/2 Demet Taze Nane veya Dereotu
1 Çay Kaşığı Dolma Baharı
Tuz,Karabiber
1 Adet Et Suyu tableti

Yemek Tarifi


Biberlerin sap kısmından kapak keselim.
Kıymayı pirinci, küçük küçük doğranmış soğanları, ince kıyılmış nane ve maydanozu alalım.
Sıvıyağı, karabiberi, dolma baharı, tuz ve salçanın yarısını ekleyelim.
Domatesi de rendeleyerek ilave edelim ve karıştıralım.

Biberlerin içine hazırladığımız içten, ağız kısmından bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım.
Biberleri, kapaklarını kapatarak tencereye dizelim.

Kalan salçaya biraz su ve et suyu tabletini ilave ederek biberlerin üzerine dökelim.
Ağır ateşte pişirelim.

Not: Kırmızı biber özellikle sonbahar aylarında bol bulunur.
Alırken yumuşak ve parlak kırmızı kabuklu olanlarını seçin.
Buzdolabında en az bir hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin. Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri