Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırmızı Biber Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kırmızı Biber Dolması
Pratik Kırmızı Biber Dolması Tarifi


Kırmızı Biber Dolması (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kırmızı Biber
400 gr Orta Yağlı Kıyma
2 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
2 Kahve Fincanı Pirinç
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Adet Domates
1/2 Demet Taze Nane veya Dereotu
1 Çay Kaşığı Dolma Baharı
Tuz,Karabiber
1 Adet Et Suyu tableti

Yemek Tarifi


Biberlerin sap kısmından kapak keselim.
Kıymayı pirinci, küçük küçük doğranmış soğanları, ince kıyılmış nane ve maydanozu alalım.
Sıvıyağı, karabiberi, dolma baharı, tuz ve salçanın yarısını ekleyelim.
Domatesi de rendeleyerek ilave edelim ve karıştıralım.

Biberlerin içine hazırladığımız içten, ağız kısmından bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım.
Biberleri, kapaklarını kapatarak tencereye dizelim.

Kalan salçaya biraz su ve et suyu tabletini ilave ederek biberlerin üzerine dökelim.
Ağır ateşte pişirelim.

Not: Kırmızı biber özellikle sonbahar aylarında bol bulunur.
Alırken yumuşak ve parlak kırmızı kabuklu olanlarını seçin.
Buzdolabında en az bir hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri