Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kereviz Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kereviz Dolması
Pratik Kereviz Dolması Tarifi


Kereviz Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 kereviz
Yarım limon suyu
1 soğan
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
400 gr kıyma
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuşüzümü
1 çay kaşığı kimyon
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Kerevizleri soyup içlerini oyun.
Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun.
Domates, fistık, kuşüzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.

Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin.
Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun.
Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri