Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kereviz Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kereviz Dolması
Pratik Kereviz Dolması Tarifi


Kereviz Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 kereviz
Yarım limon suyu
1 soğan
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
400 gr kıyma
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuşüzümü
1 çay kaşığı kimyon
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Kerevizleri soyup içlerini oyun.
Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun.
Domates, fistık, kuşüzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.

Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin.
Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun.
Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın.

Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın.

Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri