Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kereviz Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kereviz Dolması
Pratik Kereviz Dolması Tarifi


Kereviz Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 kereviz
Yarım limon suyu
1 soğan
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
400 gr kıyma
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuşüzümü
1 çay kaşığı kimyon
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Kerevizleri soyup içlerini oyun.
Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun.
Domates, fistık, kuşüzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.

Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin.
Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun.
Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri