Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kereviz Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kereviz Dolması
Pratik Kereviz Dolması Tarifi


Kereviz Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 kereviz
Yarım limon suyu
1 soğan
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
400 gr kıyma
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuşüzümü
1 çay kaşığı kimyon
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Kerevizleri soyup içlerini oyun.
Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun.
Domates, fistık, kuşüzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.

Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin.
Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun.
Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan değişik bir tat. Vejetaryanlar ve diyet yapanlar için denenmesi gereken bir tarif...

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri