Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kebaplı Kabak Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kebaplı Kabak Dolması
Pratik Kebaplı Kabak Dolması Tarifi


Kebaplı Kabak Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


6-8 adet kabak
500 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı margarin
3-4 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Yemek Tarifi


Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın.
Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun.
Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Bir tencereye margarini koyun.
İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun.
Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin.

İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin.
Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin.
Sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Süt, tozşeker, irmik ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Ocağa oturtarak çırpmaya devam edin.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri