Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kebaplı Kabak Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kebaplı Kabak Dolması
Pratik Kebaplı Kabak Dolması Tarifi


Kebaplı Kabak Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


6-8 adet kabak
500 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı margarin
3-4 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Yemek Tarifi


Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın.
Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun.
Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Bir tencereye margarini koyun.
İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun.
Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin.

İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin.
Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin.
Sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin.

Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Domates ve patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Domatesin çekirdeklerini çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri