Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kebaplı Kabak Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kebaplı Kabak Dolması
Pratik Kebaplı Kabak Dolması Tarifi


Kebaplı Kabak Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


6-8 adet kabak
500 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı margarin
3-4 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Yemek Tarifi


Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın.
Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun.
Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Bir tencereye margarini koyun.
İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun.
Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin.

İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin.
Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin.
Sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın.

Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri