Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kebaplı Kabak Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kebaplı Kabak Dolması
Pratik Kebaplı Kabak Dolması Tarifi


Kebaplı Kabak Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


6-8 adet kabak
500 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı margarin
3-4 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Yemek Tarifi


Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın.
Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun.
Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Bir tencereye margarini koyun.
İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun.
Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin.

İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin.
Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin.
Sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri