Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karışık Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Karışık Dolma
Pratik Karışık Dolma Tarifi


Karışık Dolma (4-6 Kişilik)

Malzemeler


½ Kg Kıyma
3 Çorba Kaşığı Pirinç
2 Adet Rendelenmiş Domates
2 Adet Sarmısak
½ Demet Maydanoz
½ Çorba Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Salça
Dilediğiniz Sebzeler
½ Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
1 Adet Limon

Yemek Tarifi


Kıymayı geniş bir kaba alın.
3 çorba kaşığı pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 2 adet dövülmüş sarmısak, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz ve yarım çorba kaşığı naneyi kıymanın üzerine ekleyin.

Dilediğiniz sebzelerin (biber, kabak, patlıcan domates, patates olabilir) içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın.
Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun.
Tencereye koyun.
Üzerine yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Sebzeler yumuşayana dek pişirin.

Dolmalar pişince başka bir tavada margarini eritin.
Krabiber ve kırmızıbiberi tavada ezip dolmanın üzerine gezdirin.
Dilerseniz 1 adet limon sıkıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin.

Bir kabın içinde 1 su bardağı tozşeker ve yumurtaları özleşene kadar çırpın.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın. Çırptığınız yumurtaya süt ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri