Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karışık Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Karışık Dolma
Pratik Karışık Dolma Tarifi


Karışık Dolma (4-6 Kişilik)

Malzemeler


½ Kg Kıyma
3 Çorba Kaşığı Pirinç
2 Adet Rendelenmiş Domates
2 Adet Sarmısak
½ Demet Maydanoz
½ Çorba Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Salça
Dilediğiniz Sebzeler
½ Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
1 Adet Limon

Yemek Tarifi


Kıymayı geniş bir kaba alın.
3 çorba kaşığı pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 2 adet dövülmüş sarmısak, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz ve yarım çorba kaşığı naneyi kıymanın üzerine ekleyin.

Dilediğiniz sebzelerin (biber, kabak, patlıcan domates, patates olabilir) içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın.
Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun.
Tencereye koyun.
Üzerine yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Sebzeler yumuşayana dek pişirin.

Dolmalar pişince başka bir tavada margarini eritin.
Krabiber ve kırmızıbiberi tavada ezip dolmanın üzerine gezdirin.
Dilerseniz 1 adet limon sıkıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri