Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karışık Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Karışık Dolma
Pratik Karışık Dolma Tarifi


Karışık Dolma (4-6 Kişilik)

Malzemeler


½ Kg Kıyma
3 Çorba Kaşığı Pirinç
2 Adet Rendelenmiş Domates
2 Adet Sarmısak
½ Demet Maydanoz
½ Çorba Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Salça
Dilediğiniz Sebzeler
½ Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
1 Adet Limon

Yemek Tarifi


Kıymayı geniş bir kaba alın.
3 çorba kaşığı pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 2 adet dövülmüş sarmısak, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz ve yarım çorba kaşığı naneyi kıymanın üzerine ekleyin.

Dilediğiniz sebzelerin (biber, kabak, patlıcan domates, patates olabilir) içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın.
Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun.
Tencereye koyun.
Üzerine yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Sebzeler yumuşayana dek pişirin.

Dolmalar pişince başka bir tavada margarini eritin.
Krabiber ve kırmızıbiberi tavada ezip dolmanın üzerine gezdirin.
Dilerseniz 1 adet limon sıkıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Akdeniz yeşillikleri ve ıspanağı karıştırın. Turp halkaları ve narı ekleyin.

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Sahrap Soysal'ın özel bir tatlı tarifi

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri