Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karışık Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Karışık Dolma
Pratik Karışık Dolma Tarifi


Karışık Dolma (4-6 Kişilik)

Malzemeler


½ Kg Kıyma
3 Çorba Kaşığı Pirinç
2 Adet Rendelenmiş Domates
2 Adet Sarmısak
½ Demet Maydanoz
½ Çorba Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Salça
Dilediğiniz Sebzeler
½ Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
1 Adet Limon

Yemek Tarifi


Kıymayı geniş bir kaba alın.
3 çorba kaşığı pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 2 adet dövülmüş sarmısak, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz ve yarım çorba kaşığı naneyi kıymanın üzerine ekleyin.

Dilediğiniz sebzelerin (biber, kabak, patlıcan domates, patates olabilir) içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın.
Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun.
Tencereye koyun.
Üzerine yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Sebzeler yumuşayana dek pişirin.

Dolmalar pişince başka bir tavada margarini eritin.
Krabiber ve kırmızıbiberi tavada ezip dolmanın üzerine gezdirin.
Dilerseniz 1 adet limon sıkıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Margarini kızıdır irmiği üzerine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri