Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karidesli Kereviz Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Karidesli Kereviz Dolması
Pratik Karidesli Kereviz Dolması Tarifi


Karidesli Kereviz Dolması

Malzemeler


2 adet kereviz
45 ml.
zeytinyağı
tuz
500 gram patates
250 gram süt kreması
2 adet defne yaprağı
75 gram karides
1 adet limonun suyu
frenk soğanı

Yemek Tarifi


Kerevizleri soyun, üst ve alt kısımlarını düz kesin.
Enlemesine ikiye bölün.
Kaynar tuzlu suda defne yaprağı ve limon suyu ile 35-40 dakika pişirin.
Soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın.

Bu arada patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın.
Süzüp ılıkken kabuklarını soyun ve ezin.

Yarım kerevizleri 1, 5 cm.
kalınlığında kalacak şekilde bir kaşıkla oyun.
Çıkan parçalar ve kremayı el blenderi yardımıyla ile kerevizler iri kalacak şekilde püre haline getirip patates ve turpla karıştırın.
Tuz ve karabiber ekin.

Püreyi oyulmuş kerevizlerin içine doldurun, fırın tepsisine yerleştirin.

200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında kereviz dolmalarını 25 dakika pişirin.

Yağı kızdırın, karidesleri orta ateşte 2-3 dakika kızartın Tuz ve karabiber ekin.

Karidesleri dolmaların üzerine koyun ve frenk soğanı ile süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Oktay Usta'nın tarifi

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri