Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Kereviz Dolması
Pratik Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifi


Ispanaklı Kereviz Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


2 adet kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber, kırmızıbiber
Dilerseniz tuz

Yemek Tarifi


Kerevizleri temizleyin.
Ortalarını oyup, limonla ovun.
15 dakika haşlayın.

Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın.
Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun.
Ispanakları da ilave edin.
Pirinci ekleyin.
Tencerenin kapağını kapayın.
Ispanakları kendi suyu ile pişirin.

Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin.
Ocaktan alın.
Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun.
Servis tabağına koyun.
Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çiğdem Güler'den farklı bir içlikofte tarifi. Soya kıyması ile yapılan bu yemek hem pratik hem lezzetli..

Azzur Restaurant'ın usta aşçısı yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi dolmasına farklı bir yorum getirdi. Kestaneli hindi sarması ile sofralanız şenlenecek...

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri