Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Kereviz Dolması
Pratik Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifi


Ispanaklı Kereviz Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


2 adet kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber, kırmızıbiber
Dilerseniz tuz

Yemek Tarifi


Kerevizleri temizleyin.
Ortalarını oyup, limonla ovun.
15 dakika haşlayın.

Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın.
Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun.
Ispanakları da ilave edin.
Pirinci ekleyin.
Tencerenin kapağını kapayın.
Ispanakları kendi suyu ile pişirin.

Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin.
Ocaktan alın.
Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun.
Servis tabağına koyun.
Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

Tencereye süt, şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin.

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri