Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Kereviz Dolması
Pratik Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifi


Ispanaklı Kereviz Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


2 adet kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber, kırmızıbiber
Dilerseniz tuz

Yemek Tarifi


Kerevizleri temizleyin.
Ortalarını oyup, limonla ovun.
15 dakika haşlayın.

Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın.
Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun.
Ispanakları da ilave edin.
Pirinci ekleyin.
Tencerenin kapağını kapayın.
Ispanakları kendi suyu ile pişirin.

Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin.
Ocaktan alın.
Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun.
Servis tabağına koyun.
Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Binnur Siyako'dan pratik, lezzetli ve bol vitaminli bir çorba tarifi...

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri