Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Kereviz Dolması
Pratik Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifi


Ispanaklı Kereviz Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


2 adet kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber, kırmızıbiber
Dilerseniz tuz

Yemek Tarifi


Kerevizleri temizleyin.
Ortalarını oyup, limonla ovun.
15 dakika haşlayın.

Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın.
Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun.
Ispanakları da ilave edin.
Pirinci ekleyin.
Tencerenin kapağını kapayın.
Ispanakları kendi suyu ile pişirin.

Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin.
Ocaktan alın.
Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun.
Servis tabağına koyun.
Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Domates ve patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Domatesin çekirdeklerini çıkarın.

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri