Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İki Renkli Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
İki Renkli Sarma
Pratik İki Renkli Sarma Tarifi


İki Renkli Sarma

Malzemeler


4 adet tavuk göğsü (dövülmüş)
4 adet közlenmiş biber
250 gr ıspanak yaprağı
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber

Yemek Tarifi


lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın.
Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin.
Üzerine kırmızı biber serpin.
Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.
Dövülmüş sarımsakları üzerine sürün.

Yanlarını malzemenin üzerine katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
Sardığınız taraf alta gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin.
Bütün malzemeyi bitirdikten sonra yoğurt, sıvı yağ ve zerdeçalı karıştırıp, sarmaların üzerine sürün.

200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika pişirin.
Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Toz krem şantileri soğuk süt ile sertleşene kadar mikserleyin.

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Crowne Plaza Hotel'in ödüllü aşçısı Sami Sönmez'in hazırladığı dönerli beyti kebap, yufkalı bulgur pilavıyla hem lezzetli hem de hoş bir sunum halini alıyor...

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri