Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İki Renkli Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
İki Renkli Sarma
Pratik İki Renkli Sarma Tarifi


İki Renkli Sarma

Malzemeler


4 adet tavuk göğsü (dövülmüş)
4 adet közlenmiş biber
250 gr ıspanak yaprağı
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber

Yemek Tarifi


lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın.
Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin.
Üzerine kırmızı biber serpin.
Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.
Dövülmüş sarımsakları üzerine sürün.

Yanlarını malzemenin üzerine katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
Sardığınız taraf alta gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin.
Bütün malzemeyi bitirdikten sonra yoğurt, sıvı yağ ve zerdeçalı karıştırıp, sarmaların üzerine sürün.

200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika pişirin.
Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün.

Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Çukur bir kap içinde nohudu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyup 15 dakika bekletin. Soğanı, kırmızı biberi, naneyi ilave edin ve iyice karıştırın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri