Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fesleğenli Biber Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Fesleğenli Biber Dolması
Pratik Fesleğenli Biber Dolması Tarifi


Fesleğenli Biber Dolması

Malzemeler


4 diş sarmısak
1 adet chili biber
karabiber
120 ml.
zeytinyağı
100 gram pirinç
800 ml.
sebze suyu
100 gram arpacık soğanı
2 top mozarella
250 gram domates
tuz
1 demet fesleğen

Yemek Tarifi


Arpacık soğanlarını ayıklayıp, küçük küp şeklinde doğrayın.
Sarmısağı soyup, ezin.
Chili biberin çekirdeklerini çıkartıp, ince kıyın.
Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun.
Dörde bölüp, küçük küp şeklinde doğrayın, 1 yemek kaşığını ayırın.
Mozzarella peynirini küçük küp şeklinde kesin.
Suyunun süzülmesi için kağıt havlunun üzerinde süzülmeye bırakın.
45 ml.
sıvı yağı bir tencerede kızdırın.
Arpacık soğanları, sarmısak, chili biber ve pirinci 2 dakika şeffaf oluncaya kadar yağda kavurun.
700 ml.
sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip, üstü açık şekilde 25 dakika pişirin.
Pirinci süzgece alın ve soğumaya bırakın.
4 adet fesleğenin baş kısmını kesip saklayın.
Kalan fesleğen yaprakları, 75 ml.
yağ ve 100 ml.
sebze suyunu el blenderi ile püre haline getirin.
Pirinç, domates ve mozzarella peynirini pürenin 2/3?si ile karıştırın.
Kalan püreyi ayırın.
Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak olarak kesin, çekirdeklerini çıkartın ve yıkayın.
İçine tuz ve karabiber ek

Son Aranan Yemek Tarifleri

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Tereyağı, pudraşeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri