Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulye İçli Lahana Sarması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Fasulye İçli Lahana Sarması
Pratik Fasulye İçli Lahana Sarması Tarifi


Fasulye İçli Lahana Sarması (4 Kişilik)

Malzemeler


12 beyaz lahana yaprağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan, ince doğranmış,
100 gr kuru fasulye, geceden ıslatılmış
600 ml tavuk suyu
Tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
Karabiber

Yemek Tarifi


Bir tencerede yağı ısıtın.
Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin.
Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin.
Bir taşım kaynatın.
Ateşi kısıp fasulyeler yumuşuncaya dek 1 saat pişirin.

Bu arada başka bir tencereye tuzlu su koyup bir taşım kaynatın.
Lahana yapraklarının sert kısımlarını ayırıp ikişer ikişer kaynamış suya atarak kıvrılabilir olana kadar haşlayın.
Dikkatlice süzüp, akan soğuk suyun altında tutun, sonra bir kağıt havlu üstünde kurumaya bırakın.

Fasulyeleri süzüp tahta kaşıkla ezin.
Fasulye püresinin içine domates salçası, limon suyunun yarısı, tuz ve biberi katıp karıştırın.

Fasulye kanşımınından bir yemek kaşığını lahana yaprağının baş tarafına koyun, 2 tarafını kıvırarak yuvarlayın.
Böylece 8 adet lahana sarması hazırlayın.

Kalan yaprakları büyük bir tencereye yerleştirin.
Sarmaları üstüne koyun.
Kalan limon suyunu sarmaların üzerine gezdirin.
Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su koyup tuz serpiştirin.
Dolmaların üzerine bir porselen tabağı ters olarak yerleştirin.

Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın.
Ağır ateşte l saat pişirin.

Dolmaları sıcak bir tabakta servis yapın.

SERViS ÖNERiSi: Bulgur pilavıyla birlikte servis yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Fasulyeleri pazardan alın.
Eski fasulyeler çok sert olur ve yumuşatılamaz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Zeynep Hanım'dan lezzetli bir ıspanak yemeği tarifi. Mutlaka deneyin...

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri