Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Soğan Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Etli Soğan Dolması
Pratik Etli Soğan Dolması Tarifi


Etli Soğan Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


Soğan 6 büyük boy 1350 gram
Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Dereotu 1/4 demet 10 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 3 yemek kaşığı 30 gram

Yemek Tarifi


Soğanları baş kısımlarını kes, soy, yıka.
Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat.
Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika haşla.

Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt.
Pirinci yıka, süz.
Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy.
Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra.

Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır.
Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir.
Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir.
Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.

Yumurtayı ayrı bır kapta limon suyu ile iyice çırp.
Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir.
Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt.
Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir.
Dereotu serp.

Notlar Dolma içine domates veya salça eklenebilir.
Bu şekilde hazırlanırsa yumurta sarısı ve limon konmaz.
Soğan dolması, çıkan için değerlendirilebilmesi için yaprak yaprak sarılabilir.
1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 200 cal
Sodyum 639 mg Protein 10.
2 g
A Vitamini 583 iu Yağ
9.
9 g
Tiamin 0.
10 mg Karbonhidrat 1
7.
8 g
Riboflavin 0.
14 mg Kalsiyum 50 mg
Niasin
2.
44 mg Demir 1.
63 mg
C Vitamini 11 mg Fosfor 125 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 70mg

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sarımsakları temizleyip ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri