Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Pırasa Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Etli Pırasa Dolması
Pratik Etli Pırasa Dolması Tarifi


Etli Pırasa Dolması (2) (6 Kişilik)

Malzemeler


Pırasa 6 adet 1200 gram
Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram

Yemek Tarifi


Pırasaları ayıkla, yıka, beyaz kısımlarını 5-6 santimetre boyunda kes.
Diğer yandan tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat.
Pırasaları kaynayan suya ekle, hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 10 dakika haşla, kevgirle haşlama suyundan al, orta kısımlarını, parmakla iterek çıkar.

Pirinci yıka, süz.
Soğanı soy, yıka, maydanozu ayıkla, her ikisini de ince ince doğra.
Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır.
Tek kat halindeki büyük pırasa yapraklarını bu içle doldur.
Uç kısımlarında yarım parmak boşluk bırak.

Küçük parçaları yayvan bir tencerenin dibine yay, üzerine doldurulmuş pırasaları yerleştir.
Haşlama suyunu kaynat, dolmaların üzerine yavaşça gezdir.
Ağzını kapat ve pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.

Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp.
Dolmaları suyun içinden alıp, servis tabağına yerleştir.
Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt.
Bu karışımı tencereye azar azar eklerken dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir.
1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 258 cal
Sodyum 834 mg Protein 1
2.
3 g
A Vitamini 636 iu Yağ 11.
6 g
Tiamin 0.
23 mg Karbonhidrat 2
7.
4 g
Riboflavin 0.
19 mg Kalsiyum 107 mg
Niasin
3.
03 mg Demir
2.
94 mg
C Vitamini 19 mg Fosfor 170 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 70mg

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

İftar ve sahur sofraları için hafif bir yemek tarifi...

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri