Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Kayısılı Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Etli Kayısılı Dolma
Pratik Etli Kayısılı Dolma Tarifi


Etli Kayısılı Dolma (4 Kişilik)

Malzemeler


30 kayısı
1 kahve fincanı Amerikan pirinci
1 çorba kaşığı kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber, biraz tarçın
1 demet nane
1 kaşık kuru nane
1 limonun suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Kayısıları akşamdan suda bekleterek yumuşatın.
Diğer tüm malzemeleri karıştırarak, harcınızı hazırlayın.
Kayısıları bölerek içlerini daha önce hazırladığınız harçla dolma doldurur gibi doldurun.

Tepsiye doldurulmuş kayısıları dizin.
Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip 30 dakika fırında pişirin.
Üzerine bol nane ve limon suyu dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri