Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Kayısılı Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Etli Kayısılı Dolma
Pratik Etli Kayısılı Dolma Tarifi


Etli Kayısılı Dolma (4 Kişilik)

Malzemeler


30 kayısı
1 kahve fincanı Amerikan pirinci
1 çorba kaşığı kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber, biraz tarçın
1 demet nane
1 kaşık kuru nane
1 limonun suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Kayısıları akşamdan suda bekleterek yumuşatın.
Diğer tüm malzemeleri karıştırarak, harcınızı hazırlayın.
Kayısıları bölerek içlerini daha önce hazırladığınız harçla dolma doldurur gibi doldurun.

Tepsiye doldurulmuş kayısıları dizin.
Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip 30 dakika fırında pişirin.
Üzerine bol nane ve limon suyu dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Vazgeçilmez tatlılarımızdan ve Atatürk'ün de sevdiği tatlılardan biri olan İrmik helvasını bir de Ramada Plaza İstanbul pastane aşçılarından Nihal Göçer'den dinleyin... Sunumu ve tadıyla muhteşem...

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri