Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Kayısılı Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Etli Kayısılı Dolma
Pratik Etli Kayısılı Dolma Tarifi


Etli Kayısılı Dolma (4 Kişilik)

Malzemeler


30 kayısı
1 kahve fincanı Amerikan pirinci
1 çorba kaşığı kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber, biraz tarçın
1 demet nane
1 kaşık kuru nane
1 limonun suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Kayısıları akşamdan suda bekleterek yumuşatın.
Diğer tüm malzemeleri karıştırarak, harcınızı hazırlayın.
Kayısıları bölerek içlerini daha önce hazırladığınız harçla dolma doldurur gibi doldurun.

Tepsiye doldurulmuş kayısıları dizin.
Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip 30 dakika fırında pişirin.
Üzerine bol nane ve limon suyu dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Ayşe Tüter'in tarifi

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri