Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Elma Dolması
Pratik Elma Dolması Tarifi


Elma Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


6 elma
250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
1 yemek kaşığı kişniş
1 fincan Amerikan pirinci
1 yemek kaşğı tereyağı
2 fincan su
1 bardak şeker veya pekmez
tuz

Yemek Tarifi


Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin.
Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın.

Diğer tarafta pirinci haşlayın.
Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ilave edin.
Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun.
Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun.
Elmaları fırın tepsisine dizin.

Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün.
İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin.
Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak ikram edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

İnce dövülmüş tavuk etini temiz bir zemin üzerine yayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri