Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Elma Dolması
Pratik Elma Dolması Tarifi


Elma Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


6 elma
250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
1 yemek kaşığı kişniş
1 fincan Amerikan pirinci
1 yemek kaşğı tereyağı
2 fincan su
1 bardak şeker veya pekmez
tuz

Yemek Tarifi


Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin.
Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın.

Diğer tarafta pirinci haşlayın.
Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ilave edin.
Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun.
Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun.
Elmaları fırın tepsisine dizin.

Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün.
İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin.
Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak ikram edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans'ın usta aşçısı Server Mersin'den bir Rus klasiği...

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri