Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Elma Dolması
Pratik Elma Dolması Tarifi


Elma Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


6 elma
250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
1 yemek kaşığı kişniş
1 fincan Amerikan pirinci
1 yemek kaşğı tereyağı
2 fincan su
1 bardak şeker veya pekmez
tuz

Yemek Tarifi


Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin.
Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın.

Diğer tarafta pirinci haşlayın.
Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ilave edin.
Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun.
Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun.
Elmaları fırın tepsisine dizin.

Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün.
İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin.
Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak ikram edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri