Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Elma Dolması
Pratik Elma Dolması Tarifi


Elma Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


6 elma
250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
1 yemek kaşığı kişniş
1 fincan Amerikan pirinci
1 yemek kaşğı tereyağı
2 fincan su
1 bardak şeker veya pekmez
tuz

Yemek Tarifi


Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin.
Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın.

Diğer tarafta pirinci haşlayın.
Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ilave edin.
Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun.
Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun.
Elmaları fırın tepsisine dizin.

Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün.
İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin.
Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak ikram edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri