Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekşili Patlıcan Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Ekşili Patlıcan Dolması
Pratik Ekşili Patlıcan Dolması Tarifi


Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Dolmalık Patlıcan
1.
5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç
3 Domates
3 Acı Sivribiber
1 Soğan
1 Demet Maydanoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Su
Karabiber, Nane, Tuz
Sos malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Limonun Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
10-12 Diş Sarmısak
1 Çay Bardağı Su

Yemek Tarifi


Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.

Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın.

Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın.

Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın.
Tencereye dizip suyunu ilave edin.
Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak.
pişirin.

İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun.
1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin.
Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın.

Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin.
Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Pirinçleri 6 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kabın içinde 50-60 dakika ıslatıp, bekletin.

Binnur Siyako'dan pratik, lezzetli ve bol vitaminli bir çorba tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri