Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekşili Patlıcan Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Ekşili Patlıcan Dolması
Pratik Ekşili Patlıcan Dolması Tarifi


Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Dolmalık Patlıcan
1.
5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç
3 Domates
3 Acı Sivribiber
1 Soğan
1 Demet Maydanoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Su
Karabiber, Nane, Tuz
Sos malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Limonun Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
10-12 Diş Sarmısak
1 Çay Bardağı Su

Yemek Tarifi


Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.

Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın.

Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın.

Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın.
Tencereye dizip suyunu ilave edin.
Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak.
pişirin.

İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun.
1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin.
Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın.

Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin.
Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri