Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bütün Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bütün Lahana Dolması
Pratik Bütün Lahana Dolması Tarifi

Malzemeler

1 ufak lahana
1kg kuşbaşı et
1adet soğan
3kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
1bardak un
su
tuz

Yemek Tarifi

Soğanı rendeleyin bir tavada et ile beraber kavurun, salçasını karıştırın pişsinler.
Lahanaya tepesinden bir kapak açın şeklini bozmadan içini oyun.
Boşluk kısma etli harcı doldurun ve kullanacağınız tencereye oturtun.
Eti pişirdiğiniz tavayı su ile çalkalayarak tencereye dökün suyunu tamamlayın.
Unu az su ile hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzı kadar açın ve kapak gibi yayın.
Üzerine de kapağını kapatın kısık ateşte 3 saat pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri