Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bütün Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bütün Lahana Dolması
Pratik Bütün Lahana Dolması Tarifi

Malzemeler

1 ufak lahana
1kg kuşbaşı et
1adet soğan
3kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
1bardak un
su
tuz

Yemek Tarifi

Soğanı rendeleyin bir tavada et ile beraber kavurun, salçasını karıştırın pişsinler.
Lahanaya tepesinden bir kapak açın şeklini bozmadan içini oyun.
Boşluk kısma etli harcı doldurun ve kullanacağınız tencereye oturtun.
Eti pişirdiğiniz tavayı su ile çalkalayarak tencereye dökün suyunu tamamlayın.
Unu az su ile hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzı kadar açın ve kapak gibi yayın.
Üzerine de kapağını kapatın kısık ateşte 3 saat pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

İftar sofraları için güzel bir yemek tarifi...

Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Çocuğunuz için eğlenceli lezzetler hazırlarken bir işbölümü yaparak onu da bu tatlı koşturmaya dahil edebilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri