Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bütün Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bütün Lahana Dolması
Pratik Bütün Lahana Dolması Tarifi

Malzemeler

1 ufak lahana
1kg kuşbaşı et
1adet soğan
3kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
1bardak un
su
tuz

Yemek Tarifi

Soğanı rendeleyin bir tavada et ile beraber kavurun, salçasını karıştırın pişsinler.
Lahanaya tepesinden bir kapak açın şeklini bozmadan içini oyun.
Boşluk kısma etli harcı doldurun ve kullanacağınız tencereye oturtun.
Eti pişirdiğiniz tavayı su ile çalkalayarak tencereye dökün suyunu tamamlayın.
Unu az su ile hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzı kadar açın ve kapak gibi yayın.
Üzerine de kapağını kapatın kısık ateşte 3 saat pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'dan ay çöreği tarifi

Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir).

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri