Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bütün Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bütün Lahana Dolması
Pratik Bütün Lahana Dolması Tarifi

Malzemeler

1 ufak lahana
1kg kuşbaşı et
1adet soğan
3kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
1bardak un
su
tuz

Yemek Tarifi

Soğanı rendeleyin bir tavada et ile beraber kavurun, salçasını karıştırın pişsinler.
Lahanaya tepesinden bir kapak açın şeklini bozmadan içini oyun.
Boşluk kısma etli harcı doldurun ve kullanacağınız tencereye oturtun.
Eti pişirdiğiniz tavayı su ile çalkalayarak tencereye dökün suyunu tamamlayın.
Unu az su ile hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzı kadar açın ve kapak gibi yayın.
Üzerine de kapağını kapatın kısık ateşte 3 saat pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri