Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bürüksel Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bürüksel Lahana Dolması
Pratik Bürüksel Lahana Dolması Tarifi

Malzemeler

800gr bürüksel lahanası, 300gr kiraz domates, 150gr kıyma, 2adet soğan, 1kaşık salça, 1fincan pirinç, ½ bardak sıvıyağ, 1bardak sıcak su, tuz-karabiber

Yemek Tarifi

Lahanaları temizleyip sap kısımlarından kesin ve içlerini oyun.
Soğanları doğrayın; kıyma, salça, pirinç, baharat, 1kaşık su ve 2kaşık yağ ile karıştırın.
Bu harcı lahanaların içine doldurun.
Düz bir tencereye yan yana dizin.
Kalan yağı üzerine gezdirip suyu katın orta ateşte 15dk pişirip domatesleri atın ve 5dk kadar da kısık ateşte pişirin.
20dk içinde hazır olacaktır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin.

Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri