Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bürüksel Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bürüksel Lahana Dolması
Pratik Bürüksel Lahana Dolması Tarifi

Malzemeler

800gr bürüksel lahanası, 300gr kiraz domates, 150gr kıyma, 2adet soğan, 1kaşık salça, 1fincan pirinç, ½ bardak sıvıyağ, 1bardak sıcak su, tuz-karabiber

Yemek Tarifi

Lahanaları temizleyip sap kısımlarından kesin ve içlerini oyun.
Soğanları doğrayın; kıyma, salça, pirinç, baharat, 1kaşık su ve 2kaşık yağ ile karıştırın.
Bu harcı lahanaların içine doldurun.
Düz bir tencereye yan yana dizin.
Kalan yağı üzerine gezdirip suyu katın orta ateşte 15dk pişirip domatesleri atın ve 5dk kadar da kısık ateşte pişirin.
20dk içinde hazır olacaktır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın. Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri