Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgurlu Yaprak Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bulgurlu Yaprak Dolması
Pratik Bulgurlu Yaprak Dolması Tarifi

Malzemeler

500gr asma yaprağı, 2bardak bulgur, 3adet kuru soğan, 1adet taze soğan, 1adet domates, 1bardak sıvıyağ, 3,5bardak sıcak su, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolmalık fıstık, tuz-karabiber, yenibahar

Yemek Tarifi

Bulguru yıkayıp süzün.
Yaprağı sıcak suda haşlayıp süzün, domates ve soğanları doğrayın yağda kavurun.
Bulguru, bir tutam tuz ve bir tutam şekeri, fıstığı ve baharatı ekleyip karıştırın.
2bardak sıcak su katarak suyunu çekene kadar pişirin.
Harç ılınınca yapraklara sararak tencereye dizin ve üzerine 3kaşık sıvıyağ ve 1,5bardak sıcak su dökerek orta ateşte yarım saat pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

İftar ve sahur sofraları için çok lezzetli bir çorba tarifi...

Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın.

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri