Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bulgurlu Pazı Sarması
Pratik Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi


Bulgurlu Pazı Sarması (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Demet Pazı
500 gr Orta Yağlı Kıyma
2 Yemek Kaşığı Salça
Yarım Demet Maydanoz
2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur
2 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Bulguru yıkayıp biraz bekletin.
Soğanı ve maydanozu ince kıyın.
Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün.
Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın.
Tencereye dizin.

Üzerine bir tabak kapatın.
1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Süt, şeker ve pirinç ununu bir tencereye aktarın. Çırpma teli ile ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri