Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bulgurlu Pazı Sarması
Pratik Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi


Bulgurlu Pazı Sarması (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Demet Pazı
500 gr Orta Yağlı Kıyma
2 Yemek Kaşığı Salça
Yarım Demet Maydanoz
2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur
2 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Bulguru yıkayıp biraz bekletin.
Soğanı ve maydanozu ince kıyın.
Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün.
Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın.
Tencereye dizin.

Üzerine bir tabak kapatın.
1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muzlu pudingi sütle karıştırarak pişirin. Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.

Sarımsakları temizleyip ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.

AVEA mutfak Şefi Kadir Şahin'den, evde kolayca yapabileceğiniz, farklı bir kebap tarifi...

Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri