Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgurlu Karışık Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bulgurlu Karışık Dolma
Pratik Bulgurlu Karışık Dolma Tarifi

Malzemeler

5adet domates
2adet patlıcan
5adet dolmalık biber
2adet taze soğan
2adet yeşilbiber
1çay bardağı sıvıyağ
1bardak bulgur
1bardak sıcak su
tuz
yenibahar

Yemek Tarifi

Bulguru yıkayıp ıslatın.
Patlıcanları ortada ikiye bölüp içlerini temizleyin ve tuzlu suda bekletin.
Domateslerin üstlerini kesin içlerini oyun.
Dolmalık biberleri temizleyin.
Yeşilbiber ve taze soğanı ince ince doğrayın ( ½ çay bardağı) kızgın yağda soteleyin.
Domates içlerini ve baharatı katın.
Bulguru ekleyerek iyice karıştırın.
1çay bardağı sıcak su katıp çekene kadar pişirin.
Patlıcanları süzün; hazırladığınız içi sebzelere doldurun, kalan yağı gezdirin az su katıp kısık ateşte 10dk kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak mantarları sıvı yağda suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Küçük doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kavuralım.

Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç, salataların vazgeçilmez sosu balzamik sosun tarifini verdi. Bu sostan vazgeçemeyeceksiniz...

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri