Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgurlu Karışık Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bulgurlu Karışık Dolma
Pratik Bulgurlu Karışık Dolma Tarifi

Malzemeler

5adet domates
2adet patlıcan
5adet dolmalık biber
2adet taze soğan
2adet yeşilbiber
1çay bardağı sıvıyağ
1bardak bulgur
1bardak sıcak su
tuz
yenibahar

Yemek Tarifi

Bulguru yıkayıp ıslatın.
Patlıcanları ortada ikiye bölüp içlerini temizleyin ve tuzlu suda bekletin.
Domateslerin üstlerini kesin içlerini oyun.
Dolmalık biberleri temizleyin.
Yeşilbiber ve taze soğanı ince ince doğrayın ( ½ çay bardağı) kızgın yağda soteleyin.
Domates içlerini ve baharatı katın.
Bulguru ekleyerek iyice karıştırın.
1çay bardağı sıcak su katıp çekene kadar pişirin.
Patlıcanları süzün; hazırladığınız içi sebzelere doldurun, kalan yağı gezdirin az su katıp kısık ateşte 10dk kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri