Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgurlu Dolma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Bulgurlu Dolma
Pratik Bulgurlu Dolma Tarifi

Malzemeler

8 adet kırmızı biber
1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 çorba kasesi su
Karabiber
Tuz

Yemek Tarifi

Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın.
Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanır.
Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.
Soğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin.
İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edin.
İki dakika daha karıştırdıktan sonra yarım çorba kasesi su ilave edin.
Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
Daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek borcama yerleştirin.
Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilir.
Yoğurtla yiyin.

AFİYET OLSUN !
ÖZLEM İDİL’e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri