Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biber Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Biber Dolması
Pratik Biber Dolması Tarifi


Biber Dolması (3 Kişilik)

Malzemeler


½ Kg.
Dolmalık Biber
350 gr.
Orta Yağlı Kıyma
2 Kahve Fincanı Pirinç
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz
2 Adet Orta Boy Domates
2 Tatlı Kaşığı Salça
3 Diş Sarmısak
½ Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Margarin
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim.
Çekirdek yataklarını çıkaralım.
Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Geniş bir kaba sıvıyağı alalım.
Küçük küçük doğradığımız soğanı, pirinci, kıymayı, ince doğranmış domatesi, tereyağını veya margarini, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave edelim.
Tüm malzemeler özleşene dek yoğuralım.
Hazırladığımız bu içi, biberlerin içine dolduralım.

Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları yerleştirelim.
Geniş bir tencereye biberleri dizelim.
Kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir).
Biberleri kısık ateşte pişirelim.
Ilındıktan sınra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri