Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Ayva Dolması
Pratik Ayva Dolması Tarifi


Ayva Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1.
5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz

Yemek Tarifi


Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın.
Kararmamaları için limon suyu ile ovun.

Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
Sivri biberleri doğrayıp ilave edin.
Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin.
10 dakika daha pişirip ateşten alın.

Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.

Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın.
Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Çikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritin. Yumurtaları bir kapta iyice çırpın.

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın.

Domates ve patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Domatesin çekirdeklerini çıkarın.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri