Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Ayva Dolması
Pratik Ayva Dolması Tarifi


Ayva Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1.
5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz

Yemek Tarifi


Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın.
Kararmamaları için limon suyu ile ovun.

Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
Sivri biberleri doğrayıp ilave edin.
Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin.
10 dakika daha pişirip ateşten alın.

Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.

Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın.
Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Spagetti tutkunları ekran başına... Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için pratik ve çok lezzetli bir spagetti tarifi verdi.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri