Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Ayva Dolması
Pratik Ayva Dolması Tarifi


Ayva Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1.
5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz

Yemek Tarifi


Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın.
Kararmamaları için limon suyu ile ovun.

Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
Sivri biberleri doğrayıp ilave edin.
Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin.
10 dakika daha pişirip ateşten alın.

Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.

Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın.
Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından pratik bir yemek tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri