Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zerde Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Zerde
Pratik Zerde Tarifi


Zerde (6 Kişilik)

Malzemeler


4 su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 tutam safran
1 çaybardağı haşlanmış pirinç
1 buçuk çorba kaşığı nişasta
50 gram şamfıstığı
50 gram kuşüzümü

Yemek Tarifi


Suyu kaynatın.
Şekeri ilave edin.
Safranı ekleyin.
Ayrı bir kapta pirinci haşlayın.
Suyun içine ilave edin.

Şamfıstığını ilave edin.
Nişastayla koyulaştırın.
Kıvamı iyice koyulaşınca ocaktan alın.
Kuş üzümü serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri