Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zerde Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Zerde
Pratik Zerde Tarifi


Zerde (6 Kişilik)

Malzemeler


4 su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 tutam safran
1 çaybardağı haşlanmış pirinç
1 buçuk çorba kaşığı nişasta
50 gram şamfıstığı
50 gram kuşüzümü

Yemek Tarifi


Suyu kaynatın.
Şekeri ilave edin.
Safranı ekleyin.
Ayrı bir kapta pirinci haşlayın.
Suyun içine ilave edin.

Şamfıstığını ilave edin.
Nişastayla koyulaştırın.
Kıvamı iyice koyulaşınca ocaktan alın.
Kuş üzümü serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.

Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Salatalıkları kabuklarıyla birlikte halka, kırmızı biberi jülyen, domatesi de küp şeklinde doğrayın.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin.

Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri